Verhuizen? Lees dan onze top 5 verhuistips!

Verhuizen? Lees dan onze top 5 verhuistips!
oktober 26, 2022 Yoran

Handige verhuistips
Ga je binnenkort verhuizen? Lees dan snel verder, want in dit artikel geef ik je wat praktische tips die ervoor kunnen zorgen dat je verhuizing een stuk soepeler verloopt. Denk bijvoorbeeld aan tips zoals krimpfolie kopen of verhuisdekens kopen. Verder in dit artikel ga ik o.a. deze voorbeelden verder toelichten.

Krimpfolie kopen

Krimpfolie is een materiaal dat vaak gebruikt wordt bij verhuizingen. Je moet je folie verhitten met een warmtebron en dan trekt het strak om een object heen (bijvoorbeeld een meubelstuk). Hierdoor kan stof, vocht en vuil geen kans krijgen om het te beschadigen. Om ervoor te zorgen dat de folie strak om het object komt te staan, kun je het beste een krimppistool gebruiken.

Verhuisdekens kopen

Verhuisdekens zijn speciale dekens die spullen kunnen beschermen tijdens de transport. Dit is tijdens een verhuizing natuurlijk erg handig. Door de verhuisdekens worden je spullen goed beschermd als ze vervoerd moeten worden en is kans op schade erg minimaal. Deze dekens worden vaak gemaakt van polyester, wol of katoen. Doordat ze van deze materialen gemaakt worden zorgen ze voor een extra goede bescherming.

Een checklist maken

Als je gaat verhuizen is het maken van een checklist erg praktisch. Sommige spullen mag je namelijk echt niet vergeten of kwijtraken. Voordat je gaat verhuizen kun je dus het beste even een checklist maken van de belangrijkste spullen. Schrijf ook eventueel op in welke doos je ze gelegd hebt zodat je de spullen ook gemakkelijk terug kunt vinden. Doordat je een checklist hebt gemaakt kun je de belangrijkste spullen ook niet vergeten in te pakken. Als je iets ingepakt hebt kun je het afvinken en zo is de kans om iets te vergeten erg klein.

Verhuisdozen regelen

Verhuisdozen zijn ook iets wat zeker niet kan ontbreken bij een verhuizing. Je kunt oude kartonnen dozen gebruiken, maar je kunt ze ook in de winkel of online kopen. Het is van belang dat de verhuisdoos stevig is, zodat je alle spullen erin kunt doen. Ook is het slim om de spullen de ordenen. Doe bijvoorbeeld alle glazen in één verhuisdoos en plak er een sticker of briefje op met wat erin zit. Je hoeft dan tijdens het uitpakken niet eerst alle dozen open te maken om te kijken wat erin zit en alles wat in één doos zit moet ook op dezelfde plek in je nieuwe huis komen te staan. Dit scheelt veel tijd bij het inrichten van je nieuwe woning.

Meubels opmeten

Het opmeten van je meubels is ook niet onbelangrijk. Vaak verkijken we ons op de grootte van de meubels en de grootte van de ruimte waar ze in moeten komen. Als je alles vooraf goed opmeet kan er nog maar weinig misgaan. Je weet dan zeker dat alle meubels ook daadwerkelijk in de woning passen en zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan bij de overhuizing.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*