Verhuizen naar het buitenland? Hier moet je aan denken!

Verhuizen naar het buitenland? Hier moet je aan denken!
november 10, 2020 Yoran
verhuizen naar buitenland

Verhuizen naar het buitenland is super leuk. Het is echter ook super spannend. Je komt in een ander land terecht en moet een hoop regelen. Daarnaast gaat het er in ieder land weer anders aan toe dan je gewend bent. Daarom beschrijven we in dit artikel een aantal zaken waar je in ieder geval rekening mee moet houden wanneer je in het buitenland gaat wonen!

Cultuur

In een ander land gaan wonen betekent dat je in een andere cultuur terecht komt. BIj een andere cultuur horen weer andere normen, waarden en regels. Wat wij in Nederland normaal vinden is in Spanje misschien heel raar. En zo zijn er ook weer zaken die in Spanje heel normaal zijn maar in Nederland niet. Denk bijvoorbeeld aan het houden van siesta. Om problemen te voorkomen is het dus belangrijk dat je je eigen goed verdiept in de cultuur waarin je terecht komt. Wat is gebruikelijk en wat niet? Zo bestaan er bijvoorbeeld ook weer andere feestdagen in andere landen. 

Ook dien je je te verdiepen in de regels die gelden in het land waarin je gaat wonen. Denk bijvoorbeeld maar aan Engeland, waar ze aan de linkerkant van de wegrijden en waar auto’s van links dus voorrang hebben. Op internet zijn diverse sites te vinden die je verder kunnen helpen. Ook kun je informatie inwinnen in een VVV kantoor. 

De taal

Bij een ander land hoort natuurlijk ook een andere taal. Zorg ervoor dat je deze taal goed onder de knie hebt voor je in het land gaat wonen. Niet overal wordt immers zo goed Engels gesproken als hier in Nederland.

Het klimaat

Iets anders om rekening mee te houden is het klimaat. Wanneer mensen denken aan in Spanje wonen denken ze vaak: lekker, zon! Verkijk je eigen hier echter niet op. In sommige landen kunnen de temperaturen in de zomer erg ver oplopen, hoger dan wij in Nederland gewend zijn. Wanneer je hier niet goed tegen kunt is het dus niet heel verstandig om een huis te kopen aan de Costa del Sol.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*