Vloerkleed kopen? Zo vind je het perfecte vloerkleed voor jouw woning!

Vloerkleed kopen? Zo vind je het perfecte vloerkleed voor jouw woning!
oktober 3, 2019 Yoran
Vloerkleed

Het samenstellen van een interieur kan best lastig zijn. Je wil sfeer, warmte, maar ook rust en balans. En hoe pak je dat aan? Het kopen van meubels is vaak wel makkelijk. Je weet welke stijl bij jou past en wat je mooi vindt. Maar zodra het op accessoires zoals een vloerkleed aankomt, gaat het ons een stuk minder makkelijk af. Daarom bij deze wat tips om met een vloerkleed wat meer sfeer en warmte aan je huis toe te voegen!

Verschillende typen vloerkleden

Ronde vloerkleden, rechthoekige vloerkleden, laagpolige vloerkleden, hoogpolige vloerkleden. En dan ook nog zoveel keuze in kleuren en materialen. We snappen best dat je door de bomen het bos even niet meer ziet. Daarom hierbij wat standaard regels voor de verschillende typen vloerkleden.

  • Ronde vloerkleden: vooral leuk als je al veel strakke lijnen in je interieur hebt verwerkt. De ronde vorm van het vloerkleed maakt het geheel wat minder strak.
  • Rechthoekige vloerkleden: een goede keuze als je van een moderne, strakke look houdt.
  • Laagpolige vloerkleden: Handig als je huisdieren hebt! De nagels van je hond of kat vormen geen bedreiging meer voor je nieuwe vloerkleed. Laagpolige vloerkleden bieden een strakke, moderne uitstraling.
  • Hoogpolige vloerkleden: Op zoek naar meer sfeer en warmte? Dan is een hoogpolig vloerkleed the way to go.

Hoe kies je de juiste kleur uit?

Weet je eindelijk wat voor type vloerkleed je wil, sta je weer voor de volgende uitdaging: het kiezen van de juiste kleur voor je nieuwe vloerkleed. Eigenlijk is het niet zo heel moeilijk. Maak een moodboard of kleurenpalet van de kleuren die je momenteel al toepast in je woonkamer of slaapkamer. Werk je veel met blauwtinten? Dan is een blauw of grijs vloerkleed erg mooi. Werk je veel met wittinten? Dan is een bruin of taupekleurig vloerkleed een aanrader. Dit is vooral mooi als je een rustig geheel wil creëren.

Wil je juist contrast creëren? Dan is een vloerkleed met een print heel tof. Kies voor een vloerkleed waarin de basiskleur goed matcht met je huidige interieur. De kleur van de print (vaak zijn het lijnen of figuren) zorgt voor een contrast in je woning.

Voordelen van een vloerkleed

Eigenlijk zou iedereen een mooi vloerkleed in zijn of haar woning moeten hebben liggen. Waarom? Ten eerste is het gewoon ontzettend mooi en biedt het direct meer warmte en sfeer. Ten tweede kan je meubels echt verbinden door middel van een vloerkleed. Zo creëer je echt een fijne zithoek in plaats van een losse bank en wat stoelen. Daarnaast is een vloerkleed ook nog geluiddempend én heb je het hele jaar door lekker warme voetjes. Need we say more?!

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*