Voor- en nadelen van massief houten vloeren

Voor- en nadelen van massief houten vloeren
juni 24, 2021 Yoran

Iedereen kent ze wel: de massief houten vloeren. Massief houten vloeren zijn de vloeren die al eeuwenlang in woningen worden gebruikt als ondergrond. Het zijn planken die uit één stuk natuurlijk vol hout zijn gezaagd. Deze vloersoort kan je dan ook van verschillende houtsoorten, maar in Nederland zien we dat er voornamelijk gebruik wordt gemaakt van eiken hout. Om je wat meer kennis te geven over deze mooie houten vloeren hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

De voordelen van massief houten vloeren

Het grootste voordeel van deze vloersoort is dat het over het algemeen enorm mooie vloeren zijn. Doordat de planken uit een vol stuk hout gezaagd zijn hebben de vloeren een rustieke, maar vooral ook levendige uitstraling. Dit komt dan ook door de noesten en scheuren in het hout, wat je bij lamelparket mist. Hiernaast is de vloersoort ook erg duurzaam. De planken die worden gebruikt zijn relatief erg dik, waardoor ze een stuk langer mee gaan als veel andere vloersoorten. Met een goede laklaag kan de vloer dan ook al snel tientallen jaren meegaan.

De nadelen van massief houten vloeren

Ook deze vloersoort heeft nadelen. Het grootste nadeel is dat het hout kan werken. Dit wil zeggen dat de vloersoort niet goed kan tegen vocht en temperatuurverandering. In ruimtes zoals de badkamer of de schuur is het dus geen geschikte vloersoort. Hiernaast zijn massief houten vloeren ook niet te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Het hout zal namelijk kromtrekken wanneer het temperatuurverschil te groot is.

Over het algemeen zijn massief houten vloeren dus enorm mooie vloeren die in elke huisstijl passen. Er zijn veel verschillende soorten met ieder een unieke uitstraling. De mooiste vloeren vind je natuurlijk bij Martijn de Wit. Martijn de Wit vloeren kopen kun je tegenwoordig makkelijk en snel doen via hun website. Op deze manier heb je snel jouw droomvloer in huis liggen.

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*