Zo gebruik je AR en VR in de woningbouw

Zo gebruik je AR en VR in de woningbouw
december 14, 2020 Yoran

De woningbouw is een vak apart. Innovatie wordt nergens zo snel ingevoerd als in de woningbouw en de markt ontwikkelt zich dan ook voortdurend. Eén van de nieuwste dingen op het gebied van innovatie is het gebruik van Augmented en Vitrual Reality. Hoe dat gebruikt wordt en wat je eraan hebt, leggen we je uit in dit artikel.

3D modellen zijn inmiddels al helemaal niet zo nieuw meer in de woningbouw. Wanneer er een nieuwbouwhuis of -wijk wordt ontworpen, zijn ze bijna niet meer weg te denken uit het projectbeeld. Met 3D modellen kunnen ontwerpers namelijk heel goed aangeven wat ze maken en hoe dat er precies uit gaat zien. Wat nou echter, als er iets is waarmee je dat nóg beter kunt laten zien? Dan wil je weten wat dat is, toch?

AR in de woningbouw

Wanneer je besluit een AR model, ontworpen door Stickylock, te gebruiken, zijn de mogelijkheden eindeloos. Dit is nog steeds het 3D model dat je gewend bent bij het ontwerpen van nieuwbouw, maar in dit geval kun je het overal plaatsen. Zo kun je dus het AR model levensgroot projecteren op de plaats waar het gebouw zal komen te staan. Het voordeel hiervan? Je kunt zo perfect zien hoe het nieuwe gebouw in het straatbeeld zou passen en of het nieuwe gebouw bij de gemeenschap past.

Door deze ontwerpen via AR te kunnen laten zien bij bijvoorbeeld presentaties, krijgen andere partijen een veel beter beeld van het ontwerp. Zo kunnen er sneller beslissingen gemaakt worden. Met een AR model geef je ook een stukje transparantie, men kan precies zien wat je van plan bent en hoe dat eruit gaat zien. Zo is men ook nog eens sneller geneigd om te investeren.

VR in de woningbouw

Nóg een stapje verder ligt het gebruik van Virtual Reality. Door een VR-ontwerp te maken van een toekomstige nieuwbouwwoning krijgt men zowaar een nóg beter beeld van het gebouw. Met een VR bril kan zo’n woning, gebouw of een ander stadsproject, zoals een park, helemaal bekeken en beleefd worden. Met de bril op, loopt men gemakkelijk door het ontwerp heen. Zo krijg je pas echt een volledig beeld van het ontwerp.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*