Zo verbeter jij je thuiswerkplek

Zo verbeter jij je thuiswerkplek
januari 13, 2021 Yoran
Zo verbeter jij je thuiswerkplek

Zo verbeter jij je thuiswerkplek

We zitten er al bijna een jaar aan vast: thuiswerken. Voor de een heel fijn, voor de ander helemaal niks. Geen goede stoelen, tussendoor thuisonderwijs geven en zowat geen scheiding meer tussen werk en privé. Daarentegen kan je wel weer meer tijd met je familie doorbrengen en scheelt het veel tijd in de file. Daarnaast zullen we er ook nog wel een tijdje aan moeten geloven. Daarom is het slim om een goede en kantwoorwaardige thuiswerkplek te creëeren. Zo kom je namelijk alsnog productief de dag door. Wil je weten hoe je zo’n plek zelf thuis maakt? Lees dan gauw verder!

Licht

Een van de belangrijkste pijlers als het gaat om een goede thuiswerk situatie is dat er voldoende licht is. Kies, als het mogelijk is, een kamer op het zuiden: daar schijnt het langste de zon. Zet je bureau ook zo dicht mogelijk bij een raam. Hierdoor valt er veel natuurlijk licht op je bureau en hoef je minder snel de lampen aan te doen. Dit geeft je een veel energieker gevoel en zo zul je dus gemakkelijker de dag doorkomen.

Ergonomisch

De luxe van goed afstelbare bureaustoelen en ergonomische bureaus heb je thuis helaas niet. Al is dit eigenlijk wel een must om goed te kunnen werken. Als je een nieuwe bureaustoel koopt, zorg er dan voor dat-ie verstelbaar is en genoeg ondersteuning biedt aan je rug en schouders. Er is namelijk een grote kans dat je hier snel last van kunt krijgen door het thuiswerken. Dit geldt ook voor een ergonomisch bureau: zorg dat het verstelbaar is en dat je er zo optimaal mogelijk kunt werken door de juiste houding aan te nemen.

Creatief

Wellicht is de zolder nu je werkplek geworden of dat ene kamertje dat nog over was. Waarschijnlijk zijn dat niet heel inspirerende plekken. Maak het dan zelf inspirerend! Zet bijvoorbeeld allerlei verschillende planten neer of hang leuke schilderijtjes en foto’s op. Daarnaast kan je je bureau ook leuk aankleden met nieuwe accessoires, zoals vintage lampen en mooie kaarsen of sfeerlampjes.

Beweging

Hoe mooi je je nieuwe thuiswerkplek ook aankleedt, het allerbelangrijkst is en blijft bewegen. Neem om de zoveel tijd een pauze, haal wat te drinken en ga naar buiten om een rondje te lopen. Zo kan je er daarna weer helemaal tegenaan op je mooi ingerichte werkplek. 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*