4 tips om een traditionele houten vloer te kiezen

4 tips om een traditionele houten vloer te kiezen
november 2, 2019 Yoran
houten vloer

Met de verscheidenheid aan hout, kleuren en afwerkingen die vandaag de dag beschikbaar zijn, is het kiezen van een traditionele houten vloer helemaal niet eenvoudig. Daarom hebben we deze praktische gids samengesteld die u zal helpen bij uw keuze.

U moet actief deelnemen aan deze keuze, gezien de voordelen en schoonheid van hout, ze zijn immers comfortabel, duurzaam en veel betaalbaarder dan veel mensen denken. Het biedt ook persoonlijkheid en warmte voor alle kamers in het huis. Dus als u op zoek bent naar een vloer, profiteer dan van deze gids om een traditionele 4-traps houten vloer te kiezen.

Type Houten Vloeren

Er zijn in principe 4 soorten houten vloeren: massieve vloeren, parket, visgraten en laminaten.

– De massieve vloeren zijn gemaakt van massief hout en zijn lange planken die na plaatsing moeten worden afgewerkt. De massieve vloeren kunnen ook gelamineerd, multi-strato of multi-gestructureerd zijn, bestaande uit verwerkt hout dat voorzien is van lagen van 3 tot 6 mm edelhout waardoor een superresistente coating ontstaat.

– Het parket kan hetzelfde type massieve platen zijn, maar wordt reeds geleverd met een beschermende vernisafwerking, die geen verdere afwerking vereist.

– De visgraatvloeren werden in het verleden veel gebruikt, waardoor er een periode zonder gebruik is verstreken en de laatste tijd is de smaak van de consument weer aan het toenemen.

– De laatste en zeer populair vandaag is de laminaatvloer, dat is een verwerkt hout dat een formica afwerking krijgt, die een goede weerstand biedt en een prijs onder het parket.

Keuze van het materiaal

Tegenwoordig is de hoeveelheid beschikbare houtsoorten enorm, met soorten die afhankelijk zijn van elke fabrikant.

Het is aan te raden om rekening te houden met de plaats waar de vloer zal worden gebruikt, in het geval van een omgeving met veel verkeer van mensen, is het aan te raden om een houten vloer met meer weerstand te gebruiken.

Gebruik de door de fabrikant verstrekte monsters om het eindresultaat te simuleren, als het nodig is om de hulp in te roepen van een gekwalificeerde professional, zoals een architect of een decorateur.

Textuur, kleur en uitstraling

De verscheidenheid aan textuur, kleur en uiterlijk is zo groot dat het niet moeilijk zal zijn om een vloer te kiezen die past bij elke kamer decoratie, zelfs denken dat in die omgeving kan leven van een kind tot een volwassene.

Maar we raden u aan om zeer voorzichtig te zijn met de keuze, afhankelijk van het type meubilair dat u in uw huis heeft, op zoek naar hun eigen texturen, bijpassende houtformaten en kleuren die niet agressief interfereren in de decoratie van het milieu.

Type afwerking

De afwerking is een bepalende factor voor het totaalbeeld van een houten vloer. Dezelfde soort zal bij het aanbrengen van een hoogglanslak een heel ander resultaat opleveren dan bij bijvoorbeeld een matte vernis.

Ook andere vormen van afwerking kunnen het uiterlijk van een houten vloer volledig veranderen. Massieve vloeren worden afgewerkt in verschillende lagen fabriekslak, die in een volledig gecontroleerde omgeving worden aangebracht, waardoor een zeer interessante uitstraling ontstaat.

Door deze eenvoudige tips te volgen, bent u bereid om een ideale houten vloer te kiezen voor uw huis of kantoor.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*