4 tips om je personeel te huisvesten

4 tips om je personeel te huisvesten
maart 30, 2020 Yoran

Als je personeel uit het buitenland inhuurt, bied je meestal ook personeelshuisvesting aan. Hier kan nog aardig wat bij komen kijken. Je zit niet te wachten op veel administratieve rompslomp. Als je alle beheer in eigen hand neemt kan dit al snel oplopen tot vele uren extra werk per week. Daarom geven wij je 4 tips om de personeelshuisvesting in goede banen te leiden.

1. Zorg voor gemeubileerde woningen:

Personeel uit het buitenland gaat bij aankomst in Nederland vaak direct druk aan het werk. Ze hebben dan weinig tijd om hun huis volledig in te richten, en verhuizing van inboedel vanuit hun thuisland is een dure aangelegenheid. Door te zorgen voor een gemeubileerde woning creëer je een prettige sfeer voor je personeel waar ze kunnen uitrusten en recreëren. Dit zorgt voor een prettige en productieve werksfeer.

2. Een prettige woning zorgt voor blije werknemers:

Het beeld van arbeidsmigranten opgepropt in kleine onderkomens, je kent het wel. Vaak zitten medewerkers samen met collega’s dicht op elkaar in een woning. Hieruit ontstaan irritaties, die zich uiten op de werkvloer. Wanneer je zorgt voor een fijne ruimtelijke omgeving zal de werknemer uitgerust zijn, en bereid zijn om zich extra in te zetten op de werkvloer.

3. Maak goede afspraken

Bij huisvesting arbeidsmigranten komt meer kijken dan op het eerste oog gedacht. Er moeten contracten worden opgesteld en afspraken worden gemaakt over de regels. Is het bijvoorbeeld toegestaan om zelf veranderingen aan te brengen? En zijn huisdieren toegestaan? Zorg dat alle afspraken goed op papier staan.

4. Huisvesting arbeidsmigranten: een vak apart

Behalve een hoop administratie komt er een hoop extra werk bij huisvesting van arbeidsmigranten kijken. Door de huisvesting uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf hoef je je hier nooit meer zorgen om te maken. De werknemers hebben dan een apart aanspreekpunt waar ze terecht kunnen met wensen of klachten. Dit zorgt ervoor dat de arbeidsverhouding niet meer onder druk komt te staan als een medewerker een probleem met de huisvesting heeft, en jij in plaats van huisvester alleen nog maar werkgever bent.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*