5 tips voor het houden van een open dag

5 tips voor het houden van een open dag
oktober 24, 2019 Yoran
Open huis tips en ervaringen1

5 tips voor het houden van een open dag

Je wil natuurlijk een goede impressie van je huis achter laten als je een huisbezichtiging houdt. Sterker nog, de best mogelijke impressie van je huis! Een first impression is erg belangrijk en je wil dat jouw woning boven de rest uitsteekt. Daarom is een goede voorbereiding erg belangrijk.

Een verzorgde tuin

De tuin is wat het plaatje echt afmaakt als men voor het eerst je huis passeert. Daarom is het van belang dat je tuin goed verzorgt is op de dag van de bezichtigingen. Begin ruim van te voren met het klaar maken van je tuin door alle randjes van het gazon bij te werken, en vergeet natuurlijk het onkruid niet te wieden. Dit kan wel eens de waardebepaling van uw woning beïnvloeden! Maar niet alleen de tuin is belangrijk bij de eerste indruk…

Uitstraling

De gevel is wat samen met je tuin het plaatje tot stand brengt. Zorg ervoor dat de stenen goed gereinigd zijn, de ramen gelapt en dat de vensterbanken goed schoon zijn. Haal ook persoonlijke spullen uit de vensterbank en plaats hiervoor neutrale accessoires. Dit kan helpen bij het verkoopproces. Zorg ook dat het looppad naar de voordeur er goed onderhouden uitziet.Tip! “Mochten de tegels een groene aanslag hebben, meng dan wat azijn met water, verspreidt het mengsel aan over de tegels, en wrijf het goed in doormiddel van een bezem. Laat het mengsel enkele uren intrekken en spoel het daarna weg met water. Maak de bezem schoon en veeg over het pad en zie de groene aanslag verdwijnen!”

Verse geuren

Geuren in je huis maken het verschil! Zet vroegtijdig voor de open dag je woning goed doorluchten. De geuren waar jij al helemaal aan gewend bent kunnen voor anderen erg onaangenaam zijn. Een luchtverfrisser is voor anderen vaak geforceerd of zelfs bedwelmend. Zet daarom vlak voor het open huis een pot verse koffie en bak koekjes of cake om de heerlijke geuren door je huis te verspreiden!

Licht

Zorg ervoor dat alle ramen niet geblokkeerd worden door gordijnen, meubels of accessoires. Veel lichtinval zorgt ervoor dat je woning ruimer lijkt, maar ook geeft dit een veel vriendelijkere uitstraling.

Een schone woning

Dit klinkt als vanzelfsprekend, maar bij veel open dagen tref je soms toch nog een stoffig of slordig kastje aan. Dit is iets wat mensen gaan onthouden na je bezichtiging en daarom is het belangrijk om elk detail nog even na te lopen. Maak desnoods een checklist om echt niets te vergeten!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*