Winkelvastgoed; wat zijn de verwachtingen voor in 2022?

Winkelvastgoed; wat zijn de verwachtingen voor in 2022?
november 17, 2021 Yoran

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur. Dit betekent dat het ook weer tijd is om de balans op te gaan maken. En dat het tijd is om alvast naar volgend jaar vooruit te gaan blikken. Wat verwacht men bijvoorbeeld in het nieuwe jaar van het winkelvastgoed? Is het de verwachting dat de prijzen van de winkelpanden gaan stijgen? Of komt er juist een klad in de prijzen van de winkelpanden?

Veranderde vraag

Feit is dat de vraag naar winkelvastgoed al langere tijd aan het veranderen is. Lange tijd was er ongekend veel vraag naar winkelpanden, maar daar is echt verandering in gekomen. De ‘oorzaak’ hiervan is uiteraard de opkomst van het internet. Door het internet hebben webshops een voorsprong ingenomen, terwijl fysieke winkels het behoorlijk zwaar hebben gekregen. Voor de nodige ketens/bedrijven is het dan ook niet meer interessant om winkelpanden aan te schaffen.

Wat op dit gied de verwachtingen voor 2022 zijn? De verwachting is eigenlijk dat deze tendens in 2022 zichtbaar blijkt. Dankzij de situatie waar we in 2020 en 2021 ingezeten hebben, zijn veel mensen zich bewust van de voordelen van online shoppen. Dit kan mogelijk nóg meer invloed gaan krijgen op het winkelvastgoed.

Andere bestemming voor winkelpanden

Gelukkig is het mogelijk om winkelpanden op een compleet andere manier in te vullen. In meerdere steden is er al voor gekozen om winkelpanden om te toveren tot appartement complexen. Het voordeel hiervan? De leegstaande panden worden op een nuttige manier ingezet, waardoor mogelijk iets aan het huizentekort gedaan kan worden.

In 2022 is de verwachting dat meer en meer winkelpanden aangepakt gaan worden. Mocht jij op dit moment nog een winkelpand in jouw vastgoedportefeuille hebben zitten, is dit mogelijk het juiste moment om in actie te komen. Je kunt het betreffende pand zelf anders in gaan richten, maar je kunt ook besluiten tot de verkoop van het pand. Meerdere gespecialiseerde bedrijven kopen maar al te graag winkelpanden op. Deze bedrijven zorgen vervolgens zelf voor een andere bestemming voor de winkelpanden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*