Alles over traprenovatie lees je hier

Alles over traprenovatie lees je hier
april 26, 2022 Yoran

Ben jij je woning aan het opknappen? Of ben je stukje bij beetje alles naar wens aan het maken? Dan komt er een moment dat je aankomt bij de trap. Hoe ga je de trap aankleden? Veelal wordt dit gedaan met laminaat of tapijt. Maar wat heb je hiervoor nodig? En kun je dit zelf? Lees nu verder en ontdek alles over traprenovatie.

Waar begin je?

Als je jouw trap gaat renoveren is het belangrijk om een goed uitgangspunt te hebben. Het is belangrijk om de trap goed te schuren en alle uitstekende dingen zoals bijvoorbeeld spijkers te verwijderen. Je kunt er ook voor kiezen om een trap in zijn geheel te laten bekleden met overzettreden. Hierbij wordt de bestaande trap voorzien van overzet traptreden.

Welke trapbekleding kies je?

Voordat de renovatie begint is het zaak om een keuze te hebben gemaakt over het type trapbekleding. Hierbij kun je een keuze maken tussen laminaat, authentiek verouderd hout of laminaat. Uiteraard heb je meer mogelijkheden zoals overzettreden, maar dit zijn de meest gekozen opties.

Wat kost een traprenovatie?

Dus, welke kosten zijn er verbonden aan een traprenovatie? Hoewel dit per situatie verschilt kun je gemiddeld van zo’n €150 uitgaan. De gemiddelde trap heeft zo’n 13 traptreden, dit betekent dat je uitkomt op €1950. Uiteraard zijn er goedkopere en duurdere opties, afhankelijk van je wensen en de complexiteit van de situatie.

Traprenovatie uitvoeren

Een traprenovatie kun je deels zelf uitvoeren, maar je doet er goed aan om het grote werk aan een ervaren partij over te laten. Voor je traprenovatie Groningen zijn er specialistische partijen, zoals Vloeren Lifestyle Roden, om je traprenovatie uit te voeren. De kosten hiervan variëren en in samenspraak is er van alles mogelijk in de meeste gevallen. Laat je adviseren of zoek zelf al inspiratie voor je trapbekleding!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*