Dit is wat je moet weten over kunststof kozijnen

Dit is wat je moet weten over kunststof kozijnen
december 2, 2021 Yoran

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor kunstof kozijnen vanwege de vele voordelen die het kent. Toch zijn er ook nog mensen die vooroordelen hebben over kunststof kozijnen. Twijfel jij om kunststof kozijnen in Hoogeveen te laten plaatsen? Dan zou je zeker dit artikel moeten lezen.

De vooroordelen over kunststof kozijnen

Voordat we je de vele voordelen van kunststof vertellen, moeten we eerst even een paar vooroordelen aan de kant zetten. Vroeger had kunststof een goedkoop imago en werd het vooral gekocht door mensen die zich geen ander materiaal konden veroorloven. In die tijd zag het er uit als plastic, maar nu wordt er hoge kwaliteit kunststof gemaakt. Het is nu verkrijgbaar in mat of glans, verschillende kleuren en vele soorten stijlen. Ook wordt gezegd dat kunststof brandgevaarlijk is. Omdat kunststof vroeger veel weg had van plastic, leek het ook snel te kunnen smelten bij hoge temperaturen. Integendeel is kunststof juist materiaal dat brand kan tegenhouden en dus moeilijk ontvlamt. Ook bestaat het uit zelfdovend materiaal waardoor de brand niet zal verspreiden. Tot slot wordt gezegd dat kunststof vuil aantrekt, wat ook voorkomt uit het idee van de elektrostatische kwaliteiten van plastic. Kunststof is daarentegen juist onderhoudsvrij en trekt bijna geen vuil aan. Oliën, zuren, vetten en zout kunnen kunststof veel minder snel beschadigen dan bij bijvoorbeeld hout.Het is daarom ook niet nodig om het kunststof over te verven, de kleur wordt door het materiaal gemengd wat ervoor zorgt dat het niet beschadigt of afbladdert. Een vooroordeel hierbij is dat mensen zeggen dat kunststof niet overgeschilderd kan worden. Natuurlijk is het wel mogelijk om kunststof over te verven, maar je zou daarover wel de hulp van een professionele schilderen moeten inschakelen.

De voordelen van kunststof kozijnen

Nu de bovenstaande vooroordelen zijn ontkracht, kunnen we kijken naar de voordelen van kunststof. Het materiaal is echt met de tijd meegegaan, is sterk verbeterd en razend populair geworden. Zo kan het net zo stoer staan als staal of aluminium, en voelt het net zo warm aan als hout. Ook hebben kunststof kozijnen een hoge isolatiewaarde en kan het goed worden gebruikt wanneer je je woning wilt isoleren. Vooral in combinatie met dubbelglas kun je de warmte binnen houden én besparen op de energierekening. Een ander groot voordeel van kunststof is dat het bijna niet onderhouden hoeft te worden, zo is af en toe een vochtig doekje al voldoende. Omdat kunststof zo’n sterk materiaal is, heeft het een levensduur van ongeveer 50 jaar. Bovendien is kunststof ook erg duurzaam en is de productie niet milieubelastend. Het materiaal kan namelijk voor 100% worden gerecycled!

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*