Waarom een waterval in je tuin een goed idee is

Waarom een waterval in je tuin een goed idee is
oktober 30, 2020 Yoran
Schanskorf waterval

Ze worden alsmaar populairder: de watervallen. Watervallen zijn natuurlijk de schitterende fenomenen op verschillende plekken in de wereld, maar je kunt nu dus ook de kleine variant in je eigen tuin laten plaatsen. Er zijn verschillende soorten watervallen mogelijk, maar het is misschien eerst even handig om de voordelen op een rij te hebben staan.

Rust

Het is bewezen dat het geluid van stromend water erg rustgevend werkt. De mensen die wel eens een botanische tuin hebben bezocht, moet dit enigszins bekend voorkomen. In tuinen als deze is standaard erg veel rust te vinden. Mensen mediteren hier, maar komen ook om even de drukte in de stad voor een moment te vermijden. Stromend water versterkt deze rust alleen maar. Op het geluid is vrij eenvoudig te concentreren. Dit maakt dat andere zaken even naar de achtergrond verdwijnen. Voor wie dus echt even letterlijk en figuurlijk in het heden wil zijn, zal wat vaker het geluid van stromend water moeten opzoeken.

Waterval 

Een oplossing om het stromende water naar jouw tuin te krijgen is het gebruik van een waterval. De waterval zorgt niet alleen voor rust, maar ook voor een bepaalde sfeer in de achtertuin. Over het algemeen raakt men wat uitgekeken op de standaard tulpenbollen en in plaats hiervan wordt dus steeds meer gebruik gemaakt van de watervallen. 

Schanskorven

De waterval heeft sinds kort zijn entree gemaakt in de schanskorfwereld. De korfconstructie die voornamelijk gevuld wordt met breukstenen, is nu ook verkrijgbaar als waterval. Waar de schanskorven tegenwoordig verkrijgbaar zijn in verschillende soorten en maten, zijn ze nu dus ook te verkrijgen op een manier waar water uit komt. Dit brengt een leuke alternatieve sfeer in je tuin. De waterval op zichzelf is redelijk ‘upcoming’, maar de watervallen in schanskorven zijn nog niet lang bekend. Wel matcht het mooi met de rest van je tuin, gezien het feit dat de vulling naast het water op dezelfde manier als de tinten in je tuin samengesteld kan worden.

 

Het komt er dus op neer dat het plaatsen van een waterval in je tuin om verschillende redenenen een goed idee is. Het brengt een bepaalde rust met zich mee en zorgt voor een aangename sfeer in je tuin. Naast de gewone waterval is er dus sinds kort ook de schanskorf waterval. Deze is om de bovenstaande redenen erg aan te raden. Wanneer komt de rust in jouw tuin terecht?

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*