Dit zijn alle redenen waarom je voor een plissé hordeur moet kiezen

Dit zijn alle redenen waarom je voor een plissé hordeur moet kiezen
mei 30, 2022 Yoran
plisse hordeur

Stel je voor: het is zomer en de hele dag is het warm geweest. ’s Avonds koelt het wat af en jij besluit je deur open te zetten voor wat frissen lucht in huis. Binnen no-time zie je een stuk of twaalf muggen, vliegen, spinnen en andere insecten rond je lamp krioelen. Met een plissé hordeur was dit niet gebeurd.

Wat is een plissé hordeur?

Een Japanse uitvinding, afgeleid van een frans woord en uiterst populair in Nederland. Het woord plissé betekent “geplooid” in het Nederlands en plisseren staat voor het in- en uitvouwen van stof. Dit is precies wat de plissé hordeur ook doet. De hor is geheel in- en uit te vouwen en bedekt de gehele opening. Maar waarom zou je voor deze hor kiezen?

De voordelen van een plissé hordeur

  • Het houdt ongedierte buiten

De bedoeling van een hor is uiteindelijk om insecten buiten te houden en frisse lucht naar binnen te halen. Een plissé hordeur doet dit als geen ander. De hordeur sluit de deuropening volledig af. Waar je met andere hordeuren slechts beschermd bent tegen vliegende insecten, beschermt een plissé hordeur ook tegen kruipende beesten. Geen spinnen, mieren of ander ongedierte meer in je huis dus.

Last van hooikoorts? De meeste plissé hordeuren zijn ook met extra fijne stof te verkrijgen. Deze horren houden niet alleen insecten buiten, maar ook pollen en fijne stofdeeltjes worden buitengehouden. Ideaal voor hooikoortspatiënten dus!

  • Mooie uitstraling

Het draait niet alleen om effectiviteit, zo een hor is een vrij groot ding en waarschijnlijk goed zichtbaar in je woonkamer. Het is daarom goed om te weten dat hij qua uitstraling niet voor niets een van de meest populaire keuzes is van de laatste jaren, perfect geschikt voor een moderne sfeer. De cassetten zijn vaak in verschillende kleuren te verkrijgen en zo kun jij hem perfect bij jou interieur matchen.

  • Eenvoudig te bedienen

Sommigen zijn automatisch, sommigen gaan alleen handmatig open. Allemaal zijn ze eenvoudig open- en dicht te doen en uitstekend geschikt voor kinderen. Zo gaan de nieuwere varianten met één druk op de knop open en hoef je bij minder luxueuze hordeuren slechts de hor uit te schuiven en vast te klikken.

Niet alleen dat, een plissé hordeur blijft in elke stand staan. Dit maakt het voor ook voor kinderen goed geschikt en uiterst veilig. Geen insecten, geen pollen, wel frisse lucht, een mooie toevoeging aan je interieur en ook nog eens makkelijk te bedienen. Wat wil je nog meer? De plissé hordeur is niet voor niks de meest populaire hor van zijn tijd.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*