Voordelen overstappen van inboedelverzekeraar

Voordelen overstappen van inboedelverzekeraar
december 11, 2020 Yoran
inboedelverzekeraar

Een verzekering waarbij er regelmatig overgestapt wordt is de zorgverzekering. Ieder jaar nemen veel Nederlanders de kosten voor een dergelijke verzekering eens onder de loep. Vaak komen ze er dan achter dat ze te veel betaald hebben voor de diensten en besluiten ze over te stappen. Ook op andere verzekeringen zoals de inboedelverzekering kan bespaard worden. Toch is dit minder gebruikelijk. Mensen verwachten dat overstappen van inboedelverzekeraar lastig is en stellen het om deze reden uit. Er zijn weldegelijk voordelen bij het overstappen van inboedelverzekeraar, die lichten we toe in onderstaand blog.

Je bent een stuk goedkoper uit

Iedereen heeft zijn eigen reden om de huidige inboedelverzekering te heroverwegen en te kiezen om over te stappen. Wanneer je besluit om over te stappen dan is vaak de grootste drijfveer het financiële aspect. Verzekerden komen erachter dat ze bij een verzekeraar een te hoge premie betalen en zoeken een goedkoper alternatief op. Door over te stappen dalen je maandelijkse kosten, want je kan je bij een andere inboedelverzekeraar voor een lager tarief en dezelfde kwaliteit je inboedel verzekeren.

Een inboedelverzekering die bij jouw wensen aansluit

Daarnaast kan een andere reden zijn dat er een conflict is ontstaan tussen jou en de verzekeringsmaatschappij en dit heeft ervoor gezorgd dat je op zoek bent naar een nieuwe inboedelverzekering. Overstappen is in dat geval de ideale oplossing. Tevens komt het voor dat de huidige inboedelverzekering niet goed meer aansluit op je woonsituatie. Wellicht is de waarde van je inboedel drastisch gestegen of verminderd en besluit je om over te stappen. Onderverzekering of oververzekering spelen dan een rol en dat wil je natuurlijk proberen te voorkomen.

Overstappen is een fluitje van een cent

Wie dacht dat overstappen van inboedelverzekeraar een lastig traject was, heeft het mis. Tegenwoordig is overstappen een fluitje van een cent en er komen geen bijkomende kosten bij kijken. Je moet alleen op tijd je huidige inboedelverzekering opzeggen, want hier zit vaak nog een opzegtermijn aan vast. Over het algemeen kennen inboedelverzekeringen een opzegtermijn van 1 maand. In het geval dat je inboedelverzekering korter loopt dan 1 jaar dan kun je pas opzeggen zodra de verzekering wordt verlengd. Lees daarom altijd goed de voorwaarden door. Overstappen was nog nooit zo makkelijk.

Vergelijk en bespaar!

Om een welverwogen beslissing te maken bij het kiezen van een nieuwe inboedelverzekeraar is het raadzaam om verschillende inboedelverzekeraars met elkaar te vergelijken. Vergelijk hierbij niet alleen de premies, maar let ook op de kwaliteit van de diensten. Alleen zo kies je de beste verzekeraar voor jou. Inboedelverzekeringen van Overstappen.nl helpt jou bij het vergelijken en kiezen van de juiste verzekeraar. Maar ook andere woning gerelateerde verzekeringen zoals de woonverzekering lonen zich om op te besparen. Vergelijk en stap eenvoudig over van woonverzekering via Overstappen.nl.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*