Een haag als erfafscheiding planten? Deze haagplanten zijn het meest geschikt

Een haag als erfafscheiding planten? Deze haagplanten zijn het meest geschikt
januari 20, 2020 Yoran
Haagscheiding

Wil jij groene erfafscheiding creëren en ben je op zoek naar geschikte haagplanten? Haagplanten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, maar niet elk soort haagplant is geschikt als erfafscheiding. Zo is het belangrijk dat de haag snel groeit en bladhoudend is, zodat de erfafscheiding snel dichtgroeit en ook in de winter voldoende privacy biedt. Wij hebben een aantal bladhoudende haagplanten op een rijtje gezet die zeer geschikt zijn om te gebruiken als erfafscheiding.

De laurierhaag

Ben je op zoek naar een haagplant met een frisse, levendige uitstraling, waar je het hele jaar door van kunt genieten? Dan is de laurier de beste keuze. Een laurier heeft het hele jaar door stevig, leerachtig, frisgroen blad, waardoor jouw tuin ook in de winter een prachtige uitstraling blijft houden. Laurier haagplanten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Het grote verschil tussen deze soorten is voornamelijk de grootte van de plant. Wil jij een grote, hoge haag gaan planten? Dan is een variant zoals de Rotundifolia of de Novita de beste keuze. Voor kleinere hagen kan je beter kiezen voor de Otto Luyken of de Zabeliana. En ben je op zoek naar een laurier met een opvallende uitstraling? Dan is de Etna de beste keuze.

De beukenhaag

De beukenhaag is een stijlvolle haagplant, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kan je kiezen voor een groene beukenhaag, maar is er ook een beukenhaag verkrijgbaar met rood blad. Wil jij dat jouw haag snel dichtgroeit? Dan is een groene beukenhaag de beste keuze. Ben jij op zoek naar een haagplant met een bijzonder, opvallend uiterlijk? De rode variant van de beukenhaag groeit minder snel, maar geeft jouw tuin wel een unieke uitstraling. Daarom is ook deze haagplant het overwegen waard. Zowel de rode als de groene beukenhaag behoudt in de winter zijn blad, waardoor je het hele jaar kunt genieten van privacy.

De ligusterhaag

Ben je op zoek naar een prachtige haagplant die relatief snel groeit, een vriendelijk uitstraling heeft en in de winter zijn blad vasthoudt? Dan is een ligusterhaag iets voor jou. De liguster is een prachtige haagplant met zachtgroen gekleurd blad. Ligusters zijn over het algemeen wintergroen, maar in hele strenge winters kan het voorkomen dat ze een gedeelte van het blad toch laten vallen. De zachte uitstraling van deze haagplant zorgt ervoor dat hij bij allerlei soorten en stijlen tuinen past. Hierdoor is deze haagplant zeer geliefd bij hoveniers en andere tuinliefhebbers. Met de liguster kies je voor een prachtige haagplant waar je jarenlang van kunt genieten.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*