Je kelder als leefruimte gebruiken? Vergeet dit niet!

Je kelder als leefruimte gebruiken? Vergeet dit niet!
april 28, 2022 Yoran

Je kelder als leefruimte gebruiken? Vergeet dit niet!

De kelder is vaak een ruimte die wordt gebruikt als extra opbergruimte, maar je kunt er nog zoveel meer mee. Wil jij er nu een echte leefruimte van maken zodat je er lekker kunt chillen met vrienden? Lees dan snel verder. Er zijn namelijk een aantal dingen die je dan zeker niet moet vergeten. Wat die dingen zijn, vertel ik je in dit artikel.

Maak de kelder vocht en tochtvrij

Een kelder is van zichzelf vaak een koele en vochtige plek en daarmee de uitstekende plek voor schimmels en ander ongedierte. Wil je de kelder als leefruimte gaan gebruiken, dan is het van belang dat je er een warme en droge plek van maakt zodat je er aangenaam kunt vertoeven en geen gezondheidsrisico’s loopt. Door kelderdichting toe te passen zorg je ervoor dat vocht en tocht geen kans meer maakt en jij met een gerust hart kunt genieten van je kelder. Het is belangrijk om dit aan het begin van je metamorfose te doen, zodat je niet straks alles klaar hebt en dan nog de kelder moet afdichten. Dan moet je namelijk alles er weer uit halen en kun je weer opnieuw beginnen.

Houd ongedierte buiten de deur

Wanneer je eten en drinken opgeslagen hebt in de kelder, dan is de kans groot dat er binnen de kortste keren ongedierte op af komt. Zorg er dan ook zeker voor dat je alle verpakkingen goed dicht hebt zitten of het eten in afgesloten dozen bewaard. Hierdoor verminder je de kans op ongedierte aanzienlijk. Maak je gebruik van de kelder als leefruimte en neem je er af en toe wat te snacken? Zorg dan dat je de ruimte weer netjes en kruimelvrij achterlaat. Hierdoor wordt het een onaantrekkelijke plek voor ongedierte en blijft het voor jou een fijne plek.

Zorg voor voldoende licht

Een kelder bevindt zich vaak (grotendeels) onder de grond. Dit betekent dat er waarschijnlijk geen of weinig daglicht via ramen naar binnen komt. Het is natuurlijk maar net waar je de kelder voor wilt gebruiken, maar voldoende licht is erg belangrijk en daglicht is daarvoor het beste. Wellicht kun je extra ramen laten plaatsen, maar wil je dit niet, dan zijn voldoende lampen wel belangrijk. Gebruik je de kelder als thuisbioscoop, dan is dit misschien allemaal niet nodig en is het feit dat het er donker is juist wel fijn.

Als je deze drie dingen hebt gedaan, dan is het nog een kwestie van de kelder gezellig maken. Dat kun je natuurlijk helemaal naar eigen wens doen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*