Hoe werkt auto leasen?

Hoe werkt auto leasen?
augustus 27, 2020 Yoran
Leasen

Het leasen van een (elektrische) auto is niet super moeilijk, echter is het wel verstandig om u vooraf goed in te lezen over de verschillende vormen van leasen. Er bestaan namelijk twee verschillende soorten leasen: Zakelijk leasen en Private leasen. Bij het leasen van een auto zal de auto niet van u zijn, maar huurt u bij wijze van spreken de auto van een leasemaatschappij. Voor een vast bedrag per maand, waarvan de hoogte afhangt van meerdere factoren, kunt u gebruik maken van de auto. Wie er opdraait voor de kosten, schade en onderhoud hangt af van het type leasen dat u kiest.

Verschillende vormen leasen

Wanneer u dus een auto wilt leasen moet u zichzelf afvragen voor welke soort lease u kiest. Private Lease of Zakelijke Lease. Zoals de benamingen zelf al verklappen is Private Lease voor privé en voor wanneer u bijvoorbeeld geen bedrijf hebt of weinig op de weg te vinden bent. Zakelijke Lease is daarentegen erg aantrekkelijk voor ondernemers die goed voor de dag willen komen bij hun klanten en vele kilometers rijden.

Private Lease

Bij Private Lease sluit u een contract af, dit kunt u zien als huurperiode. In deze periode kunt u gebruik maken van de leaseauto, tegen maandelijkse betaling, echter bent en wordt u geen eigenaar van de auto. De leaseperiode bij Private Lease is in veel gevallen 24 maanden, echter kunt u ook kiezen voor een kortere leaseovereenkomst. Hierbij spreken we dan van Short Lease. Bij Private Lease betaalt u een vast maandbedrag waarbij alle kosten bij inbegrepen zijn, behalve de brandstof.

Zakelijke Lease

Onder Zakelijke Lease vallen twee verschillende vormen, namelijk Financial Lease en Operational Lease. Bij Financial Lease bent uzelf de eigenaar van de auto gedurende de leaseperiode en draagt u het economische risico. Bij Operational Lease is de leasemaatschappij officieel eigenaar van de auto. Bij Operational Lease is de leesemaatschappij zelf verantwoordelijk voor dingen als de verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Bij Financial Lease bent u hier zelf verantwoordelijk voor.

Auto leasen?

Wilt u een auto leasen en bent u op zoek naar de juiste partner? Bij Mobility Service bent u aan het juiste adres. Neem direct contact op of neem een kijkje op de website voor het actuele aanbod.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*