Leibomen snoeien

Leibomen snoeien
januari 15, 2020 Yoran

Leibomen zijn zeer geschikt voor de kleine tot middelgrote tuinen en vormen een natuurlijk zonnescherm. Maar net zoals elke andere boom heeft een leiboom ook onderhoud nodig.

Bij iedere boom is het belangrijk om te kijken hoe deze het beste gesnoeid kan worden dit, omdat dit bij elke boomsoort verschillend is. Een leiboom moet gesnoeid worden, omdat ze anders hun specifieke slanke vorm verloren gaat.

Je hebt verschillende soorten leibomen die ook allemaal een verschillende aanpak nodig hebben bij het snoeien. Benieuwd welke verschillende soorten er allemaal zijn kijk dan eens bij leibomen.

Hieronder staan een paar verschillende leibomen benoemd waarbij je een specifieke aanpak nodig hebt;

  • Linde
  • Plataan
  • Esdoorn
  • Haagbeuk

Lei Linde

Een leilinde moet minimaal 1 keer per jaar geknipt worden en dit is belangrijk dat dit in de wintermaanden gebeurt, omdat dan de boom helemaal in rust komt. Je knipt alles terug tot de uitgeleide armen en alle twijgen die van de stam groeien moeten ook weggeknipt worden.

Plataan

De plataan is een groene leiboom die zeer geschikt is voor een afscheiding in je tuin. Ook deze boom moet minimaal 1 keer per jaar gesnoeid worden. De plataan wordt bij voorkeur in de maanden januari, februari, maart, april, oktober, november of december gesnoeid.

Esdoorn

Esdoorn zijn bomen die tijdens het snoeien snel gaan bloeden en hun wonden sluiten niet snel waardoor de sappen uit de plant blijft stromen waardoor het uiteindelijk sterft. Daardoor worden esdoorns minimaal gesnoeid en bijna alleen maar in de winter.

Haagbeuk

De haagbeuk moet net als de andere bomen jaarlijks gesnoeid worden en kan het beste in juni of juli gesnoeid worden.

Zo zie je dus eigenlijk dat iedere boom een ander moment heeft wanneer deze het beste gesnoeid kan worden. Wanneer je twijfelt is dit altijd goed om even na te vragen of informatie hierover op te zoeken op buitengevoel.com.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*