Een nieuwe achtertuin: dit heb je nodig!

Een nieuwe achtertuin: dit heb je nodig!
november 10, 2020 Yoran
Achtertuin

De achtertuin is tegenwoordig bijna net zo belangrijk als je woning zelf. In de zomer zitten de meeste mensen namelijk bijna de hele dag buiten. Wanneer je een verwaarloosde achtertuin hebt, is het dus tijd om deze eens grondig aan te pakken. Wat je allemaal nodig hebt voor een nieuwe tuin hebben we in dit artikel beschreven!

Stenen

Voor het aanleggen van een nieuwe tuin heb je allereerst stenen nodig. Door middel van stenen kun je een terras aanleggen. Je wilt immers in de zomer wel lekker buiten in de zon kunnen relaxen of een hapje kunnen eten. Je kunt met stenen ook paden aanleggen. Bepaal van te voren hoe groot je terras wordt en waar eventuele paden komen. Zo kun je berekenen hoeveel stenen je ongeveer nodig hebt. Je wilt immers niet met veel te veel of juist veel te weinig stenen komen te zitten. 

Planten

Uiteraard mogen ook planten niet ontbreken in een tuin. Er bestaan erg veel verschillende soorten planten. Zo kun je gaan voor mooie bloemen, klimplanten of kleine boompjes. Iedere plant heeft weer unieke eigenschappen. Zo heeft de ene plant weinig onderhoud nodig en de andere plant juist veel. Wanneer je niet van tuinieren houdt, is dit een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Een voorbeeld van een plant die weinig onderhoud nodig heeft is de beukplant. Deze plant wordt vaak gebruikt om een haag mee te vormen, maar kan ook gewoon los in de tuin worden gezet. Naast dat het onderhouden van een beukenhaag eenvoudig is, behoudt deze tevens zijn bladeren het hele jaar door. 

Meubels

Naast een mooi terras en wat planten zul je ook meubels nodig hebben om te kunnen genieten van je tuin. Wanneer je graag in de tuin eet, is een eetset handig. Wanneer je vooral wilt relaxen in je tuin kun je beter gaan voor een lounge set. Doe je het allebei graag? Dan kun je kiezen voor een combinatie: een ‘lounge dining set’! 

Decoratie

Tot slot geeft wat decoratie een finishing touch aan je tuin. Een mooi standbeeld of een fonteintje bijvoorbeeld!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*