Onderhoud van een betonnen buitenkeuken

Onderhoud van een betonnen buitenkeuken
februari 20, 2020 Yoran
Buitenkuiken

Wanneer je er voor hebt gekozen om een buitenkeuken te laten plaatsen in je tuin wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben en gebruiken. Betonnen buitenkeukens gaan zo’n 15 jaar mee en kan je uitbreiden en verplaatsen zoals je zelf wilt. Belangrijk is het wel om je buitenkeuken te onderhouden zodat deze langer mooi blijft.

De buitenkeukens van beton zijn onderhoudsvriendelijk, maar toch zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Wanneer je de keuken onbehandeld laat trekken de vlekken snel in. Sommige mensen vinden een onbehandelde buitenkeuken prachtig terwijl anderen het juist minder mooi vinden. Je kan er moeiteloos voor zorgen dat vlekken niet in het keukenblad gaan trekken door middel van een wax. Deze wax trekt diep in het keukenblad en zorgt er voor dat de toplaag van de buitenkeuken wordt afgesloten. Hierdoor zal het keukenblad bijna geen vuil meer absorberen. Het advies is om de wax 1 tot 2 keer per jaar aan te brengen.

Ook al heb je je keukenblad gewaxt is het nog steeds belangrijk om deze schoon te houden wanneer je iets knoeit. Laat het dan vooral ook niet zitten, maar veeg gelijk de doek weg met een schone doek. Dit voorkomt de ergste vlekken en zorgt voor zo min mogelijk verkleuring in je keukenblad.

Naast het oppervlak schoonmaken is het ook belangrijk dat je de accessoires van de buitenkeuken schoonmaakt. Het makkelijkste is dit om te doen direct na gebruik zodat de vlekken en aangekoekte etensresten niet in of aan het materiaal kunnen trekken. Wanneer je een koelkast hebt laten plaatsen in je buitenkeuken is dit net zoals binnenshuis belangrijk om deze een keer in de zoveel tijd van binnen schoon te maken. Vooral wanneer je de koelkast een tijdje niet zal gaan gebruiken vanwege het weer is het van belang dat je deze schoon achterlaat.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*