Schilderijen in een lijst aan de muur

Schilderijen in een lijst aan de muur
januari 6, 2020 Yoran
Schilderijlijst

Een echte kunstenaar wil zijn schilderijen uiteraard tonen aan de buitenwereld. Hou jij van schilderen en liggen jouw canvassen er een beetje troosteloos bij? Dan is het tijd om dit aan te pakken. Je kunt de doeken direct aan de muur bevestigen, maar wat is er mooier dan een lijstje om je doek? Met een Schilderijlijst krijgt je canvas niet alleen de stijlvolle uitstraling die het verdient, maar een lijst biedt je doek ook de bescherming die het nodig heeft.

Kunst aan de muur

Heb je onlangs een kunstwerk op de kop kunnen tikken of heb je zelf wat moois geschilderd en wil je deze een mooie plek in je interieur geven? Dan kan dat op verschillende manieren. Uiteraard kun je ervoor kiezen het schilderij goed af te lakken, een beschermlaag aan de lijst mee te geven, en deze met spijkers of schroeven aan de muur bevestigen. Je doek hangt dan direct tegen de muur en heeft niet iets extra’s. Wil je het liever niet ophangen, maar net even wat anders? Dan kun je ervoor kiezen het canvas op een kast, dressoir of op de grond tegen de muur aan te plaatsen. Het voordeel is dat je geen gaten hoeft te boren of spijkers in de muur hoeft te slaan en het geeft een mooi en speels effect aan je interieur. Wil je wat extra’s, dan zou je het doek ook in kunnen lijsten. Normale fotolijsten zijn vaak niet geschikt hiervoor. Het canvasdoek is vaak wat dikker en past daarom niet. Een schilderijlijst heeft een L-vormig profiel wat een soort bak vormt. Daar wordt het doek in geplaatst en dankzij de ruimte tussen lijst en rand, lijkt het canvas te zweven in de lijst. Dat geheel geeft een ruimtelijke uitstraling waarmee je interieur op stijlvolle wijze wordt aangekleed.

Goed beschermd tegen stof en vuil

Een ander voordeel van een wissellijst is dat de lijst bescherming biedt aan jouw canvas. Vuil en stof krijgen zo geen kans zich te hechten aan het canvas. Daarnaast is je canvas goed beschermd tegen kleine beschadigingen. Je schilderij komt helemaal tot zijn recht in een lijst en maakt je interieur helemaal af. Zo heb je een ware blikvanger aan de muur!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*