Professioneel overkomen als onderneming: zo doe je dat!

Professioneel overkomen als onderneming: zo doe je dat!
april 25, 2024 Yoran

 

Als ondernemer wil je graag zo professioneel mogelijk overkomen. Klanten hebben immers vaak het idee dat ze bij jouw kennis en kunde in goede handen zijn. Iets simpels als een schone gevel kan al erg veel schelen. Je kunt bijvoorbeeld specialistische gevelreiniging in Den Bosch inschakelen. Met deze tips kom je professioneel over!

Een mooi pand

Zorg ervoor dat nieuwe klanten een mooi pand binnentreden. Laat bijvoorbeeld je gevel schoonmaken bij https://www.actief-cleaningservices.nl/ en besteed aandacht aan de staat van het gebouw. Voorkom onkruid bij de entree en houd het pand binnen goed schoon en modern. Zo heeft een klant of zakenpartner direct een fijne binnenkomst.

Zorgvuldig taalgebruik

Het juiste taalgebruik vinden om klanten en zakenpartners aan je te binden kan best een ingewikkelde opgave zijn. Te amicaal geeft geen professionele indruk, maar te zakelijk is voor veel mensen afstandelijk. In de meeste gevallen, tenzij je bijvoorbeeld in de juridische sector werkt, is tutoyeren een goed idee, maar is het wel belangrijk om in bijvoorbeeld mails of professionele appjes goed op interpunctie te letten en alles netjes af te sluiten met een vriendelijke groet, waarbij je je functie binnen het bedrijf altijd even benoemt.

Online vindbaarheid

Een professioneel bedrijf is online vindbaar. Niet alleen met een website, maar ook op verschillende pagina’s op sociale media. Het is een goed idee om een professionele webdeveloper aan de slag te laten gaan met jouw website, in plaats van dat je zelf gaat zitten priegelen. Niets ziet er zo onprofessioneel uit als een lelijke, overduidelijk zelfgeknutselde website. Ook kan het een goed idee zijn om de sociale media over te laten aan een echte content creator.

Kundig personeel

Tot slot moet jouw personeel verstand van zaken hebben. Als jij bijvoorbeeld in de schoenen zit, moet jouw personeel alles weten over merken, materiaal en onderhoud, want als klanten hen een vraag stellen, oogt het niet professioneel wanneer ze daar geen antwoord op hebben. Zorg voor goede opleiding van nieuwe werknemers en organiseer regelmatig een opfriscursus voor je hele team. Kortom: jouw bedrijf verdient het om professioneel benaderd te worden, dus waar wacht je nog op? Zorg voor een schoon gebouw en werk aan je taalgebruik en je online vindbaarheid! Zo oog jij echt professioneel!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*