Voor dit specialistische werk kun je óók terecht bij een schoonmaakbedrijf

Voor dit specialistische werk kun je óók terecht bij een schoonmaakbedrijf
augustus 30, 2022 Yoran

Wanneer je aan de werkzaamheden van een schoonmaakbedrijf denkt, gaan je gedachten misschien al snel naar het poetsen van kantoorpanden en openbare ruimtes. Stofzuigen, het legen van afvalbakken, het afnemen van bureaus en vakkundig schoonmaken van sanitaire ruimtes bijvoorbeeld. Maar naast een professionele dagelijkse of periodiek schoonmaak, kan een schoonmaakbedrijf je nog veel meer bieden. In dit artikel lees je daar meer over.

Blinkende zonnepanelen

Zonnepanelen zien we tegenwoordig vaker wel dan niet op een dak liggen. En om een zonnepaneel optimaal te laten werken is periodiek onderhoud en reiniging nodig. Een zonnepaneel dat bedekt is met een laag stof, zand of bijvoorbeeld vogelpoep hindert het zonlicht dat op de zonnecellen moet vallen. Het resultaat: er wordt minder energie opgewekt. Liggen er zonnepanelen op jouw pand? Reden genoeg om eens te informeren bij een schoonmaakbedrijf naar deze specialistische schoonmaakklus. Veel schoonmaakbedrijven bieden deze dienst inmiddels aan.

Stralende gevel

Voor glasbewassing zit je bij een schoonmaakbedrijf goed. Ramen die fris gewassen zijn doen veel voor de uitstraling van je bedrijfspand. Maar misschien nog wel belangrijker is hoe de gevel eruitziet. Vaak is dit het eerste wat bezoekers en klanten zien als ze bij jou op locatie komen. Een gevel aangetast door mos en algen werkt dan niet heel uitnodigend. Deze en andere vervuiling kan op den duur bovendien leiden tot bijvoorbeeld scheuren. Hier geldt, voorkomen is beter dan genezen en ook voor deze specialistische reinigingsklus kun je aankloppen bij een schoonmaakbedrijf.

Vrij van ongedierte

Niemand zit op ongedierte te wachten en toch kun je er in en om je bedrijfspand last van hebben. Denk bijvoorbeeld aan overlast van kakkerlakken, wespen, muizen en ratten maar ook aan kleinere diertjes zoals de processierups, fruitvliegjes en zilvervisjes. Van de aanwezigheid alleen al kun je gaan gruwelen. Daarnaast kunnen ze ook schade aanrichten. Én deze diertjes dragen natuurlijk niet bij aan een hygiënische werkomgeving. Daarom kun je in het dienstenaanbod van een schoonmaakbedrijf ook ongediertebestrijding en preventieadvies tegenkomen.

Schoonmaak zonder water

Een sopje hoort al snel bij het schoonmaakwerk. Toch zijn er schoonmaakklussen waarbij er geen water gebruikt mag worden. Denk aan het reinigen van elektrische componenten. Hiervoor kan een speciale techniek ingezet worden: droogijsstralen. Bij het schoon stralen met droogijs komt geen vocht vrij en dit maakt deze reinigingsmethode heel geschikt voor locaties en apparatuur waar geen vocht bij mag komen.

Andere diensten

Bij specialistische klussen kun je verder nog denken aan het onderhoud van uiteenlopende vloertypes, dieptereiniging en een calamiteitendienst (bijvoorbeeld na schade van een storm of na wateroverlast). Je kunt dan ook vaak voor veel meer dan alleen de dagelijkse schoonmaak terecht bij een professioneel schoonmaakbedrijf.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*