Wat moet ik doen om mijn slaapkamer goed op te ruimen en schoon te maken?

Wat moet ik doen om mijn slaapkamer goed op te ruimen en schoon te maken?
april 8, 2020 Yoran
slaapkamer

Het is iets wat je nooit wilt doen, maar altijd moet doen. Je slaapkamer opruimen. En als je het dan een keer doet heb je het idee dat het de volgende week toch weer volledig vies is. Daarom is het van belang dat je niet af en toe, maar eigenlijk dagelijks je kamer opruimt. In dit artikel geven wij jou de tips hoe je dit moet aanpakken.

De dagelijkse werkzaamheden

Het begint allemaal met je dagelijkse werkzaamheden die ervoor zorgen dat je iedere nacht met een goed gevoel kan slapen. Het eerst wat je standaard moet doen, is je dekbed luchten. Als je dit doet krijgt het vocht van de afgelopen nacht gelegenheid om weg te gaan. Zet daarom ook altijd even je raam open in de kamer. Zo kan er frisse lucht je kamer binnen komen en geeft dat al een veel frisser gevoel. Vervolgens ga je opruimen. Boeken, tijdschriften, brillen, afstandsbedieningen alle losse dingetjes in je slaapkamer. Je kunt simpel een kist of kastje op wielen maken met wielen van wielenoutlet.nl. Als je ergens een mooie kist of kast in jouw interieur stijl op de kop kan tikken kun je deze wielen gemakkelijk zelf monteren. Op deze manier kan je gemakkelijk alles opruimen.

De wekelijkse werkzaamheden

De wekelijkse werkzaamheden gaan voornamelijk over het schoonmaken van de kamer. Denk dus bijvoorbeeld aan het stoffen van je kamer. Maar hou het niet alleen bij de hoekjes van de kamer: stofzuig de vloer, plekken die je veel gebruikt zoals je nachtkastje je bureau en de plekken rondom je bed, maar vergeet ook niet om de lampenkappen schoon te maken. Deze maak je schoon door even te stoffen, maar ook door even met een vochtig doekje erlangs te gaan. Het laatste wat je zeker wekelijks moet doen wat veel mensen veel te lang laten liggen is je beddengoed. Je beddengoed kan je het beste iedere week vervagen en vervolgens was je deze op 60 graden. Vanaf 60 graden gaat het stof namelijk goed uit je beddengoed.

De maandelijkse werkzaamheden

Er zijn een paar dingen die je iedere maand sowieso moet doen. Maandelijks draait het voornamelijk om stoffen van je slaapkamer. Verschuif je bed om eens even goed rondom je bed te kunnen stoffen en schoonmaken. Vervolgens dienen ook de plinten, ofwel de stofverzamelaars van je slaapkamer goed schoongemaakt te worden. Je kan deze afstoffen met een stofzuiger, maar omdat plinten veel stof verzamelen kan je er beter even goed langs gaan met een doek om het schoon te maken.

De jaarlijkse werkzaamheden

Als allerlaatste de werkzaamheden die per jaar gedaan moeten worden. Je dekbed slaat per jaar een hoop vocht en alles op. Was deze dus goed uit of laat het reinigingen, want sommige dekbedden kunnen niet tegen de gewone was. Wanneer je dekbed mooi aan het reinigen is of in de was zit kan je je bed frame of boxspring schoonmaken. Als laatste zorg je ervoor dat je het plafond af stoft. Door al deze punten op te volgen houd jij je slaapkamer mooi fris en schoon.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*