Waarom voor een grote vloertegel kiezen?

Waarom voor een grote vloertegel kiezen?
juli 9, 2021 Yoran
Vloertegels

Waarom voor een grote vloertegel kiezen?

Een tegel uitkiezen voor in de woonkamer, badkamer of keuken is best een klus. Ga je voor groot of klein? Wat voor materiaal? En ga je voor een geheel of verschillende kleuren? Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een grote vloertegel. Dit heeft verschillende praktische redenen, maar ook omdat het vooral modern staat. Welke voordelen er allemaal bij komen kijken, vind je hier!

Praktisch

Een tegel is niet meer per se 30×30. Integendeel, ze worden steeds groter. Dit heeft een groot praktisch voordeel: je kunt er grotere stukken mee betegelen! Een 120×120 vloertegel is een voorbeeld van een grote tegel waarmee je zo een vierkante meter muur of vloer kan voorzien. Dit werkt ook efficiënt en snel. Bovendien is het ook praktischer qua schoonmaken doordat er minder voegen zijn waar vuil in kan gaan zitten. Het ziet er dus niet snel vies uit en het scheelt jou ook nog eens veel tijd met schoonmaken. 

Groter effect

Je denkt misschien dat een grote vloertegel misstaat in een kleine ruimte, niets is echter minder waar. Je doet er juist verstandig aan om een grote tegel in een ruimte te plaatsen. Wanneer je bijvoorbeeld een kleine badkamer betegelt met grote tegels, lijkt de ruimte veel groter. Dit komt doordat de vloer maar op een paar plaatsen wordt doorsneden door een voeg, waardoor het dus ruimer lijkt. Bovendien scheelt het ook veel wat voor kleur de tegel heeft: in een kleine ruimte is een lichte kleur beter, in een grote ruimte staat een donkere kleur juist weer mooier.

Tegel kiezen

Het is begrijpelijk als je het lastig vindt om de juiste tegel uit te kiezen. Daarom hebben we hieronder een simpel stappenplan toegevoegd:

  • Stel een budget vast. Bepaal wat je kunt uitgeven en geef dit aan bij de medewerker van de winkel waar je naartoe gaat. Zo kan je beter geholpen en weet je precies waar je uit kunt kiezen.
  • Bekijk vooraf wat je mooi vindt. Doe dit online, bijvoorbeeld op de website van Ceramica Vloeren. Zo heb je al een beetje een idee van wat je zoekt.
  • Bepaal waar de vloertegels komen. Bepaalde soorten tegels zijn beter in een bepaalde ruimte. Je wilt bijvoorbeeld graag antislip in de badkamer en in de woonkamer een tegel die goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming. 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*