Wanneer ben je eigenaar van een stuk grond?

Wanneer ben je eigenaar van een stuk grond?
januari 15, 2020 Yoran
Eigenaar grond

Als iemand een stuk grond koopt ben je feitelijk de eigenaar van een stuk grond. Het is eigenlijk niet zo complex of moeilijk. Natuurlijk moet er een betaling plaatsvinden. Het beste is het om het allemaal bij de notaris af te ronden. Dan is het mogelijk om de overdracht bij het kadaster in te schrijven. Je kunt dan de online kadastralekaart bekijken en zien. Hier is duidelijk te zien wie de eigenaar is van het stuk grond. Van alles wat op de grond staat is men ook de eigenaar.

Doe het goed

Wanneer je een stuk grond gaat kopen is het belangrijk om alles op papier te zetten. Neem ook de ontbindende voorwaarden op in het koopcontract. Daarnaast is het belangrijk om de overdracht bij de notaris te doen. Zelfs het ondertekenen van het koopcontract kun je er doen wanneer je ook een aanbetaling doet. Het is belangrijk om alles formeel en goed te regelen. Mensen kunnen sentimenteel worden als het om geld gaat.

Een goede overdracht

Nadat de overdracht is geregeld ben je de eigenaar van het stuk grond. Je kunt er dan in principe mee doen en laten wat je wilt. Uiteraard moet hetgeen je doet wel voldoen aan de lokale regels en wetten. Controleer deze voordat je bijvoorbeeld een huis gaat bouwen.

Andere manieren om eigenaar te worden

Het is ook mogelijk om eigenaar te worden van een stuk grond door verjaring. Het komt niet vaak voor. Het is namelijk ook een lange periode die nodig is tot de verjaring daadwerkelijk ingaat. Het is verstandig om dit goed uit te zoeken voordat je jezelf uitroept tot eigenaar van een stuk grond. Het is zeker niet slim om slapende honden wakker te maken als dit niet nodig is. Kies voor de juiste

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*