Een huis onderhands verkopen

Een huis onderhands verkopen
november 19, 2021 Yoran
huis onderhands verkopen

Als men spreekt van een huis onderhands verkopen, dan gaat u zelfstandig op zoek naar de koper van uw huis. In dit scenario wordt er niet direct gebruik gemaakt van de diensten van een makelaar. Mensen vinden het onnodig om veel geld te betalen aan een makelaarskantoor. Dit heeft natuurlijk enkele voordelen, maar ook zeker nadelen. Als u zelfstandig de verkoop voor uw rekening neemt, dan moet u in ieder geval rekening houden met een aantal stappen. In dit artikel bespreken we deze stappen en de daarbij komende voor- en nadelen.

Het huis zelfstandig verkopen

Een huis zelfstandig verkopen heeft natuurlijk wel wat haken en ogen. U begint allereerst met het vaststellen van de verkoopdatum en nog belangrijker, de verkoopprijs. Vervolgens zorgt u ervoor dat het huis wordt opgeruimd zodat het verkoop klaar is. U kunt dan foto’s (laten) maken en een advertentietekst schrijven. Eventueel kunt u deze tekst ook gebruiken op bekende huizenwebsites. Hopelijk is er dan veel interesse. Bij concrete interesse willen de potentiële kopers ongetwijfeld het huis bekijken. De bezichtigingen worden dan ingepland en eventueel kunt u als verkoper ook de rondleiding in huis geven. Als de potentiële koper heel erg geïnteresseerd is en bereid is om een bod te doen. Dan worden de onderhandelingen gestart. Bij een overeenkomst na onderhandelen wordt de koopakte opgesteld. Een koopakte opstellen wordt vaak gedaan door een notaris, maar het zou eventueel dus ook zelfstandig kunnen.

Geen makelaar

U kunt dus zelfstandig het verkoopproces verzorgen. Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig dus ook voor om de verkoop gedeeltelijk uit te besteden. In dit geval wordt een makelaar slechts voor enkele diensten ingeschakeld. Bent u bijvoorbeeld heel goed in het nemen van foto’s? Dan kunt u dit natuurlijk zelf doen. Een makelaar kan dan het schrijven van de advertentietekst voor zijn rekening nemen. Het is wel aan te raden om uzelf goed te verdiepen in alles wat er tijdens het verkoopproces benodigd is. Een goede voorbereiding is hierin het halve werk. Daarnaast bespaart u ook een groot bedrag aan makelaarskosten. Gebruikelijk ligt dit bedrag tussen de €3.000,- en €4.000,-.

Direct uw huis verkocht

Het kan natuurlijk zo zijn dat u zich bevindt in een situatie waarin het huis snel verkocht moet worden. Een partij als Directhuisverkopen.nl kan dan uitkomst bieden. Zij garanderen namelijk een bieding tussen de 75 en 85 procent van de marktwaarde. Daarnaast wordt de aankoop snel afgehandeld en heeft u het geld snel binnen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*