Leds voor binnen en buiten

Leds voor binnen en buiten
mei 31, 2023 Yoran

LED-verlichting wordt steeds populairder als een energiezuinige en duurzame lichtbron voor in huis. Niet alleen zijn leds binnen een slimme keuze, maar ook buiten kunnen ze uitstekend worden gebruikt. We zullen ons echter richten op het gebruik van leds binnenshuis en de voordelen die ze bieden ten opzichte van traditionele gloeilampen. Voor een overzicht van ledverlichting die je kunt kopen kan je bij Bamled terecht: Bekijk de website. 

Allereerst bieden leds een veel hogere efficiëntie dan gloeilampen. Ze zetten een veel groter percentage van de opgenomen energie om in licht en produceren daardoor minder warmte. Dit betekent dat ze niet alleen zuiniger zijn in gebruik, maar ook dat ze langer meegaan. Een ledlamp gaat tot wel 25 keer langer mee dan een gloeilamp, wat betekent dat je minder vaak lampen hoeft te vervangen en minder vaak nieuwe lampen hoeft te kopen. 

Flexibiliteit in ontwerp en kleur 

Naast de energiezuinigheid bieden leds ook veel meer flexibiliteit in termen van ontwerp en kleur. Het is gemakkelijk om ledverlichting aan te passen aan de sfeer die je in je huis wilt creëren. Leds zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, waardoor je de helderheid en warmte van het licht kunt aanpassen aan de ruimte waarin ze worden gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor warme witte leds in de slaapkamer voor een gezellige sfeer en koelere witte leds in de keuken voor helderder licht om te koken. 

Maar leds zijn niet alleen geschikt voor woonruimtes en slaapkamers. Ook voor de badkamer zijn leds een goede optie. In de badkamer is het belangrijk om voldoende helderheid te hebben voor het aanbrengen van make-up en het scheren, maar ook een gezellige sfeer te creëren om te ontspannen in bad. Met de juiste ledverlichting kun je dit gemakkelijk bereiken. 

LED-verlichting buitenshuis 

Als je je buitenruimte wilt verlichten, dan zijn leds ook hier een uitstekende optie. LED-verlichting voor buiten is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor je het hele jaar door gemakkelijk licht kunt creëren rondom het huis. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je terras verlichten, je oprit en garage, maar ook de voor- en achtertuin. Bovendien is LED-verlichting voor buiten verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je de buitenruimte een unieke uitstraling kunt geven. 

Veiliger en met instelbare lichtsterkte 

Een ander groot voordeel van ledverlichting is dat het de gezondheid en veiligheid kan bevorderen. Traditionele gloeilampen produceren veel UV-licht, wat kan leiden tot verkleuring van materialen en zelfs schade aan de huid en ogen. LED-verlichting produceert geen UV-licht en is daarom een veel veiligere optie. Bovendien kun je door het gebruik van ledverlichting vermoeidheid verminderen en de concentratie verbeteren, wat vooral belangrijk is op plekken waar veel gelezen of gewerkt wordt. 

Leds bieden ook nog eens meer mogelijkheden op het gebied van kleur en lichtsterkte. Zo kun je bijvoorbeeld met een smart home systeem je ledverlichting in de woonkamer en andere kamers in huis bedienen. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende kleuren, zoals warm wit of koel wit, en de lichtsterkte aanpassen aan de sfeer die je wilt creëren. Dit is niet alleen handig voor wanneer je een feestje geeft en de verlichting wil aanpassen aan de stemming, maar ook voor dagelijkse activiteiten zoals werken of ontspannen. 

Bovendien kunnen leds ook gebruikt worden als indirecte verlichting, bijvoorbeeld achter een kast of onder een plank. Hiermee kun je een mooi en subtiel lichteffect creëren in de ruimte. Ook kun je met ledstrips bijvoorbeeld een accentkleur aanbrengen in je interieur. 

Al met al bieden leds dus vele voordelen ten opzichte van traditionele verlichting. Het is duurzamer, energiezuiniger, praktischer en biedt meer mogelijkheden op het gebied van sfeer en design. Het is daarom zeker aan te raden om te overwegen om leds te gebruiken in jouw woning. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*