Gietvloeren vervangen of renoveren?

Gietvloeren vervangen of renoveren?
november 16, 2020 Yoran

Gietvloeren vervangen of renoveren?

Indien gietvloeren er na een groot aantal jaren toch versleten uitzien heb je de keuze om de hele gietvloer te vervangen of te renoveren. In eerste instantie zullen veel mensen denken dat het beter is om de gehele vloer te laten verwijderen en opnieuw aan te brengen. Maar dit is meestal niet nodig en een tijdrovend en dus duur karwei. Over het algemeen is renoveren veel goedkoper dan het verwijderen en opnieuw aanbrengen van een gietvloer. Bovendien koste het renoveren van gietvloeren minder tijd. De gietvloeren worden na renovatie net zo mooi, maar deze renovatie dient wel door een specialist te worden uitgevoerd. Afhankelijk van het type gietvloer en de aard van de slijtage of beschadigingen moet gekeken worden welke behandeling het beste is. Op de site van G-vloeren, een bedrijf dat ruimschoots ervaring heeft met zowel het vervangen als het renoveren van gietvloeren, kun je de opties alvast bekijken. Dus mocht je een renovatie overwegen, neem dan gerust eens contact met hen op. Zij staan je graag met raad en daad terzijde.

Hoe gaat het renoveren van gietvloeren?

Renovatie van gietvloeren komt het meeste voor indien de gietvloer na een groot aantal jaren versleten is. Gezien de vele verschillende soorten gietvloeren is niet voor iedere gietvloer dezelfde behandeling het beste. Een specialist kan de situatie ter plaatse beoordelen en de renovatie op dusdanige wijze uitvoeren dat je vloer er weer als nieuw uit gaat zien. Van belang is vooral om te kijken of alleen de toplaag gerenoveerd moet worden of dat ook de gietlaag aan renovatie toe is. Alleen de toplaag is voldoende indien er een aantal kleine scheurtjes in zitten, maar indien de gietlaag verkleurd is, dan zal deze ook gerenoveerd moeten worden. Dan kun je er voor kiezen om de oorspronkelijke kleur te behouden, maar ook een volledig nieuwe kleur behoort tot de mogelijkheden. Bovendien zijn de technieken en materialen van nu weer enorm verbeterd ten opzichte van de technieken en materialen die 20 jaar geleden werden toegepast bij het aanbrengen van gietvloeren.

Is renoveren altijd noodzakelijk bij beschadigingen?

Afhankelijk van de hoeveelheid beschadigingen en het soort beschadigingen kan de afweging gemaakt worden tussen repareren of renoveren. Je kan je voorstellen dat het bij veel kleine oppervlakkige beschadigingen sneller en voordeliger is om de gehele toplaag te vervangen, dan iedere beschadiging afzonderlijk te herstellen. Mocht je een paar diepe krassen hebben die zowel de toplaag als de gietlaag hebben aangetast, dan is het over het algemeen voordeliger om deze beschadigingen plaatselijk te repareren. Zo kan het dus per situatie verschillen of reparatie of renovatie de beste oplossing is. Overweeg je reparatie of renovatie, dan is het altijd verstandig om een specialist langs te laten komen. Die kan de hoeveelheid en intensiteit van de beschadigingen beoordelen en deskundig advies geven. Ook kan hij een offerte uitbrengen voor de werkzaamheden die volgens hem noodzakelijk zijn om je gietvloer er weer als nieuw uit te laten zien. Zo kan je vloer weer jaren mee.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*