Houten jaloezieën schoonmaken met deze handige tips!

Houten jaloezieën schoonmaken met deze handige tips!
oktober 3, 2019 Yoran

t houten jaloezieën al vele harten van woonfanaten hebben gewonnen, is geen geheim. Veel huishoudens pronken met hun nieuwe jaloezieën. Ze zijn hartstikke mooi en stijlvol. Maar.. Wat vangen ze veel stof! Houten jaloezieën schoonmaken is geen overbodige luxe. Om jou een handje te helpen bij dit vervelende klusje, vind je in dit blog een aantal handige tips om de houten jaloezieën weer schoon te krijgen!

Speciale borstels voor jaloezieën

Tegenwoordig heb je borstels die speciaal ontworpen zijn voor het schoonmaken van aluminium en houten jaloezieën. Hierbij kan je in één beweging meerdere lamellen schoonmaken. Je kan ze eenvoudig online bestellen of in de winkel kopen. Geen tijd om daarop te wachten? Dan kan je ook zelf een borstel ‘maken’.

Wat je daarvoor nodig hebt? Een tang, een stofdoek en een elastiekje. Bind de stofdoek om de tang en ga hier vervolgens mee langs elke jaloezie. Door in de tang te knijpen, kan je vanaf een afstandje de jaloezieën schoonmaken.

Met een plumau te werk

Een andere, snellere manier om je verticale lamellen schoon te maken, is door de jaloezieën te sluiten en er vervolgens met een plumeau langs te gaan. Deze veegt de meeste stof van de lamellen af en het kost je nog geen minuut werk. Deze techniek moet je wel als een ‘Franse slag’ bekijken. Perfect voor als je niet zoveel tijd (of zin) hebt, maar een keer een grondige schoonmaak met een (zelfgemaakte) borstel is om te tijd zeker aan te raden.

Wat je vooral niet moet doen

Ga de jaloezie vooral niet van de muur/het plafond halen. De kans dat de lamellen beschadigen is hiermee erg groot. En daar is een houten jaloezie toch echt te duur voor. Ga ook niet met zeep aan de slag, want veel soorten zeep bevat citroenzuur en dat kan invloed hebben op de kleur en de lak. Vochtige doekjes kunnen wel, mits er geen citroenzuur in zit. Zorg wel dat je de lamel direct weer schoonmaakt nadat je deze hebt natgemaakt. Zo voorkom je dat de jaloezie gelijk weer stof aantrekt.

Succes met het schoonmaken van je houten jaloezieën!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*