Waarom zonnepanelen huren?

Waarom zonnepanelen huren?
augustus 25, 2020 Yoran
zonnepanelen huren

Zonnepanelen zijn tegenwoordig helemaal hot. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om hun steentje bij te dragen aan een beter milieu, en het opwekken van zonne-energie is daarvoor een zeer geschikte manier. Wat veel mensen echter tegenhoudt om zonnepanelen aan te schaffen is het prijskaartje dat eraan vasthangt: zonnepanelen kopen is een flinke investering. Maar wist je dat het ook mogelijk is om zonnepanelen te huren? In dit artikel lees je alles over de voordelen hiervan.

Direct resultaat, zonder te investeren

Het mooiste aan het huren van zonnepanelen is natuurlijk dat het je direct resultaat oplevert, zonder dat je daar een grote investering voor hoeft te doen. Vanaf de eerste dag profiteer je dus al van een lagere energierekening. Zeg daar maar eens nee tegen! Natuurlijk moet je maandelijks wel huur betalen, maar dit bedrag is veel lager dan de opbrengst van de zonnepanelen.

De installatie- en onderhoudskosten zijn voor de verhuurder

Een ander groot voordeel van zonnepanelen huren is dat alles op het gebied van installatie en onderhoud niet jouw verantwoordelijkheid is. Die ligt namelijk bij de verhuurder. De verhuurder installeert netjes de panelen bij de start van je huurcontract en staat garant voor alle nodige onderhouds- of reparatieklussen. Soms is het zelfs zo dat je helemaal geen huur hoeft te betalen als je systeem niet naar behoren werkt.

Na 10 jaar zijn de zonnepanelen voor jou

Veel aanbieders hebben de regeling dat je de zonnepanelen helemaal gratis kunt overnemen zodra je huurperiode (vaak is dit 10 jaar) afloopt. En bij sommige aanbieders kun je de panelen ook tussentijds overnemen. Je betaalt dan alleen de resterende waarde.

Enthousiast geworden over het huren van zonnepanelen? Eén van de beste aanbieders hiervan is Enie.nl. Bij dit bedrijf huur je voordelig zonnepanelen. Bovendien hoort het als het op duurzaamheid aankomt echt tot de top. De perfecte keuze dus voor mensen die het milieu echt een warm hart toedragen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*