Wat kan je doen met zout?

Wat kan je doen met zout?
maart 29, 2022 Yoran

Wat kan je doen met zout?

Nee, dit is geen culinair artikel. Zout wordt namelijk op meer plekken gebruikt dan enkel in de keuken! Het kent nog een heel aantal andere nuttige toepassingen. Zout helpt je bijvoorbeeld om je oprit ijsvrij en veilig te houden. En zout kan ook als alternatief dienen voor chloor in je zwembad! Hoe dat alles werkt, lees je hier.

Zout als ontdooier

Wanneer er vrieskou voorspeld wordt, doe je er goed aan om zout op je oprit en stoep te strooien. Zout verlaagt het vriespunt van water, waardoor het minder snel ijs wordt. Hierdoor kan je vermijden dat je oprit en stoep glad worden en anderen of jezelf er zichzelf bezeren. Strooizout wordt vaak in grote emmers of zakken verkocht, wat het strooien niet zo gemakkelijk maakt. Een oplossing hiervoor is het gebruik van een zoutstrooier.

Wat is een zoutstrooier?

Er bestaan twee soorten zoutstrooiers; handstrooiers en strooiwagens. Een handstrooier is voor de meeste mensen het meest ideale, omdat het weinig plaats inneemt en wel heel efficiënt werkt. Wanneer je echter grote oppervlaktes moet kunnen bestrooien, is een strooiwagen veel gemakkelijker. Welke van de twee je ook kiest, ze bieden allebei veel voordelen. Het grootste voordeel van een zoutstrooier is dat het zout heel gelijkmatig over de te bestrooien oppervlakte verdeeld wordt. Omdat je het zout niet met je handen moet aanraken, loop je ook geen risico meer dat het strooizout in je ogen of mond terecht zou komen. Door een zoutstrooier te gebruiken, kan je ook veel sneller en efficiënter werken dan wanneer je het zout handmatig in het rond strooit.

Zout in je zwembad

Veel mensen weten dit niet, maar je hoeft geen chloor te gebruiken in je zwembad om het proper en algenvrij te houden! Chloor zorgt dan wel voor een prima reiniging van je zwembadwater, het heeft een onaangename geur en het kan ook voor irritatie zorgen. Zeker die rode ogen na het baantjes trekken zijn erg vervelend! Als je dus liever geen chloor meer wil gebruiken, maar je zwembadwater wel proper wil houden, kan je gebruik maken van zwembadzout.

Zwembadzout werkt even goed als chloor maar brengt geen nadelen met zich mee. Bovendien is het ook goedkoper in gebruik en moet je minder vaak zwembadzout aanvullen dan chloor. Een ander voordeel van zwembadzout is dat het je zwembadwater zacht en aangenaam maakt. Wanneer je gebruik wenst te maken van zwembadzout, moet je er wel voor zorgen dat je een elektrolyse systeem hebt. Dit kan je mits enkele kleine aanpassingen gemakkelijk zelf in orde brengen. Informeer jezelf hier zeker over bij een kwalitatief verkooppunt!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*