Wat te doen bij een lekkage?

Wat te doen bij een lekkage?
juli 14, 2020 Yoran
Lekkage

Help! Het dak is gaan lekken. Niemand zit hier op te wachten maar helaas kan dit wel eens gebeuren. Een storm of simpelweg iets wat oud is kan zorgen voor een lekkage. Is dit blog geef ik je een paar tips bij het oplossen van een lekkage.

Tip 1: vang het lek op

Het eerste wat ik je aanraad om te doen is het opvangen van de lekkage. Kijk goed waar het lekt en vang het op met bijvoorbeeld een emmer. Een lekkage op zich is natuurlijk niet fijn maar als er water door je vloeren heen komt en het gaat rotten heb je een nog groter probleem. Voorkom dit dus en vang het water op om de kosten zo laag mogelijk te houden. Bel desnoods alvast een dakdekker Dakreparatie Woerden die je hiermee kan helpen.

Tip 2: kijk grondig naar andere lekken

Een lek is al erg genoeg, helaas zien we vaak dat wanneer je een lek hebt ergens anders in het huis het ook kan gaan beginnen. De oorzaak voor een lekkage kan bijvoorbeeld zijn dat je dakpannen aan vervanging toe zijn, dan is het goed mogelijk dat er ergens anders in je huis het ook al aan het lekken is. Zoals ik net aangaf is water op de grond niet goed en is het zaak dat je hier wat aan doet. Kijk dus goed rond naar lekkages en vang het op. Bel met meerdere lekkage ook meteen een dakdekker Dakdekkers Nederland om er voor te zorgen dat je niet voor meer kosten komt te staan.

Tip 3: bel meteen een dakdekker

De laatste tip die ik je wil mee geven is het meteen bellen van een dakdekker. Het is belangrijk dat je hierbij meteen in actie komt om het te stoppen. Hoe langer je wacht met een lekkage, hoe groter het lek wordt en hoe duurder het gaat worden. Aarzel dus niet en bel meteen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*